Tompouce van tofu

Tompouce de tofu et purée de pomme de terre
pinit

met aardappelpuree

Difficulty: Beginner Prep Time 35 min Cook Time 10 min Rest Time 1 uur Total Time 1 uur 45 minuten
Servings: 6

Description

Lekker met gestoofde snoeptomaat (zie recept)

Een dagje geen vlees? Goed idee! Goed voor uw gezondheid en goed voor het milieu! Nou is er over tofu ook al weer het een en ander gaande, zo zou het het Amazonewoud in gevaar brengen, dus we hebben nog wel wat werk te verzetten. Afwisselen, dat is waarschijnlijk toch nog steeds het beste devies.

Tompoes, tompouce
Iedere kok weet het…..een tompoes is eigenlijk een gebakje, ook wel bekend als millefeuille (Frankrijk),  mille foglie (Italië), nap (VS), napoleonbakelse (Zweden), of gewoon Napoleon. Dichterlijke vrijheid zullen we het maar noemen.

Originele Franse millefeuilles
Originele Franse millefeuilles

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Garnituur

Keukenbenodigheden

Instructies

  1.  

    Maak een lekkere aardappelpuree zoals in ons recept en laat deze afkoelen in een rechthoekig bakje, in een laag van ongeveer 4 cm dik.

  2. Snij plakjes van de tofu van ongeveer een centimeter dik,  4 cm breed en 7 cm lang. U heeft per persoon 4 plakjes nodig.

     

  3. Bereiding:

    Snij de afgekoelde puree in blokjes van 2x4x7cm (2 per persoon)...

  4. ...en leg deze op een plakje tofu.

    • Leg op ieder stapeltje een tweede plakje tofu
    • Kruid de stapeltjes met zout en peper of een kruidenmix van uw eigen keuze
    • Een klein beetje verse knoflook uit de pers kan geen kwaad
  5. Bak de tompouces in olijfolie op matig vuur...

  6. ...tot de tofu een krokant laagje heeft en de puree weer warm is.

  7. WAT PAST ER GOED BIJ?

    Snoeptomaatjes in olijfolie! Supermakkelijk te maken:

    • gewoon een klein bodempje olijfolie opzetten
    • tomaatjes erbij
    • half teentje knoflook
    • deksel erop (want het spat ALLE kanten op!)
    • Tien minuutjes laten stoven, knoflook verwijderen, snufje zout. Klaar! (zie ook dit recept)
  8. SERVEERTIP

    Serveer 2 tompouces per persoon, met wat gestoofde tomaatjes.

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?