Pacchino al forno

Gestoofde trostomaat als koud of warm bijgerecht
pinit

Courgettes van de grill

Pacchino al forno

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 60 min Total Time 1 uur 5 minuten
Servings: 4

Description

Italiaanse antipasti, wie vindt dat nou niet lekker? Deze pomodori pacchino al forno kunnen daar onderdeel van uitmaken. Maar ze worden ook vaak als bijgerecht gegeten bij het hoofdgerecht.

 

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. De courgettes:

    De Italiaanse antipasti, heerlijk uitgestald bij binnenkomst in zo’n typisch Italiaans restaurantje tijdens een onvergetelijke zomervakantie. zalig. Wel oppassen – de antipasti, die vaak zo uitdagend zijn uitgestald, staan met steevaste regelmaat niet op de kaart en kosten dus, zo blijkt vaak aan het einde van het diner, wat “de gek ervoor geeft”. Maar ach, er zijn ergere dingen waarvoor je het vel over de oren getrokken wordt, toch? Een vast bestanddeel van deze antipasti zijn de “pacchino al forno”, heerlijke kleine tomaatjes die in de oven worden gekonfijt.

  2. Bereiding:

    • Leg de trostomaatjes in een ovenschaal, het liefst met tak en al
    • Strooi er een heel klein beetje grof zeezout over
  3. Doe er een flinke scheut olijfolie overheen.

  4. Kneus de knoflook met de platte kant van een mes.

    • Leg de knoflook in de ovenschaal
    • Plaats in een voorverwarmde (160°C) oven
    • Stoof gaar in 60 minuten
    • Laat in de oven lichtjes afkoelen. Klaar!
  5. La scarpetta...

    De Italianen weten wat het is. "La scarpetta"! Pak een stuk grof wit brood en dep dat in de heerlijke olijfolie die inmiddels alle aroma 's van de tomaatjes heeft overgenomen. Een genot!

Keywords: trostomaat, cherry, pacchino, scarpetta

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?