Tartelettes de pâte sablée
Rol het deeg hierna uit op de gewenste dikte.
Steek de tartelettes uit met een gekartelde steekvorm.
Beboter de vormpjes lichtjes.
U kunt van bakpapier reepjes snijden om de tartelettes straks makkelijk uit de vorm te krijgen.
Leg de reepjes bakpapier kruislings in de vormpjes.
Plaats het deeg in de vormpjes. Op de afbeelding ziet u dat we een muffinbakblik hebben gebruikt. U kunt ook aparte bakvormpjes gebruiken.
Vul de tartelettes met bakbonen om te voorkomen dat de bodem rijst tijdens het bakken.
Bak de tartelettes à blanc op 220° gedurende 10 à 15 minuten en hou de kleuring in de gaten - blijf erbij: meestal mogen de bakbonen 5 minuten voor het eind uit de tartelettes om ook de bodem mooi te karamelliseren.
Haal de tartelettes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!