Sukade op z’n Oud-Hollands
Macreuse à braiser façon Hollandaise
Sukade op z’n Oud-Hollands
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Laat het op kamertemperatuur komen (chambreren).
-
Kruid het vlees met peper en zout of met uw favoriete vleeskruidenmix.
-
Doe een flinke lik boter in een braadpan op hoog vuur.
-
Wanneer de boter bruint kan het vlees aan een kant worden dichtgeschroeid en...
-
...daarna aan de andere kant. Gaar hoeft het vlees niet te worden. Het gaat om het bruine korstje.
-
Haal het vlees nu uit de pan en leg het apart.
-
Snij de uien in halve ringen en voeg ze toe aan de braadboter.
-
Stoof de uien op matig vuur tot ze glazig worden (glaceren).
-
Voeg de laurier en de kruidnagelen toe. Vermeng goed en blijf af en toe omscheppen.
-
Nu mag de azijn erbij.
-
Wij hebben het geheel overgebracht naar een tweede, kleinere braadpan.
-
Het vlees kan op het uienmengsel.
-
De bouillon (klik voor recept) erbij…
-
… tot alles driekwart onder staat.
-
Deksel op de pan en aan de kook brengen.
-
4 uur in de oven op 160 °C (half zo lang als u met sukadelappen bent gestart). Klaar!
-
SERVEERTIP
- De jus kunt u nog even wat dikker krijgen (binden) door hem met een witte roux (klik voor recept) of een beetje bloem te binden
- Heerlijk bij hutspot (zie recept).