Sukade op z’n Oud-Hollands

Macreuse à braiser façon Hollandaise
pinit

Macreuse à braiser façon Hollandaise

Sukade op z’n Oud-Hollands

Prep Time 20 min Cook Time 4 uur Total Time 4 uren 20 minuten
Servings: 8

Description

Suddervlees uit grootmoeder's tijd...

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Laat het op kamertemperatuur komen (chambreren).

  2. Kruid het vlees met peper en zout of met uw favoriete vleeskruidenmix.

  3. Doe een flinke lik boter in een braadpan op hoog vuur.

  4. Wanneer de boter bruint kan het vlees aan een kant worden dichtgeschroeid en...

  5. ...daarna aan de andere kant. Gaar hoeft het vlees niet te worden. Het gaat om het bruine korstje.

  6. Haal het vlees nu uit de pan en leg het apart.

  7. Snij de uien in halve ringen en voeg ze toe aan de braadboter.

  8. Stoof de uien op matig vuur tot ze glazig worden (glaceren).

  9. Voeg de laurier en de kruidnagelen toe. Vermeng goed en blijf af en toe omscheppen.

  10. Nu mag de azijn erbij.

  11. Wij hebben het geheel overgebracht naar een tweede, kleinere braadpan.

  12. Het vlees kan op het uienmengsel.

  13. De bouillon (klik voor recept) erbij…

  14. … tot alles driekwart onder staat.

  15. Deksel op de pan en aan de kook brengen.

  16. 4 uur in de oven op 160 °C (half zo lang als u met sukadelappen bent gestart). Klaar!

  17. SERVEERTIP

    • De jus kunt u nog even wat dikker krijgen (binden) door hem met een witte roux (klik voor recept) of een beetje bloem te binden
    • Heerlijk bij hutspot (zie recept).
Keywords: suddervlees

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?