Sukadelap met hutspot
Macreuse à braiser façon Hollandaise au "hutspot"
Macreuse à braiser façon Hollandaise au “hutspot”
Sukadelap met hutspot
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Snij het vlees in lappen van 200 gram
- Kruid het vlees met peper en zout
-
- Doe een flinke lik boter in een braadpan op hoog vuur
- Wanneer de boter bruint kan het vlees aan een kant worden dichtgeschroeid en...
- ...daarna aan de andere kant. Gaar hoeft het vlees niet te worden. Het gaat om het bruine korstje
- Haal het vlees nu uit de pan en leg apart
-
Snij de uien in halve ringen en voeg ze toe aan de braadboter.
-
Stoof de uien op matig vuur tot ze glazig worden.
-
- Voeg de laurier en de kruidnagelen toe
- Vermeng goed en blijf af en toe omscheppen
-
Nu mag de azijn erbij.
-
- Leg de stukken vlees weer in de pan en
- vul af tot driekwart met bouillon (klik voor recept)
-
- Deksel op de pan
- Twee uur stoven in de oven op 160 graden
-
Uw lappen zijn gaar
De jus kunt u nog even wat dikker krijgen (binden) door hem met een witte roux (klik voor recept) of een beetje bloem te binden
-
DE HUTSPOT
- De aardappelen schillen en in een pan opzetten met wat water of bouillon
- De wortelen en de uien in grove stukjes snijden en eraan toevoegen
- Koken tot het gaar is
-
Afgieten en kookvocht bewaren
-
- Alle ingrediënten met een stamper tot hutspot stampen
- Als het te droog wordt – even wat kookvocht toevoegen
-
Afmaken met een klontje boter, zout en peper. Klaar!