Sukadelap met hutspot

Macreuse à braiser façon Hollandaise au "hutspot"
pinit

Macreuse à braiser façon Hollandaise au “hutspot”

Sukadelap met hutspot

Prep Time 20 min Cook Time 2 uur Total Time 2 uren 20 minuten
Servings: 8

Description

Suddervlees uit grootmoeder's tijd...

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Snij het vlees in lappen van 200 gram
    • Kruid het vlees met peper en zout
    • Doe een flinke lik boter in een braadpan op hoog vuur
    • Wanneer de boter bruint kan het vlees aan een kant worden dichtgeschroeid en...
    • ...daarna aan de andere kant. Gaar hoeft het vlees niet te worden. Het gaat om het bruine korstje
    • Haal het vlees nu uit de pan en leg apart
  1. Snij de uien in halve ringen en voeg ze toe aan de braadboter.

  2. Stoof de uien op matig vuur tot ze glazig worden.

    • Voeg de laurier en de kruidnagelen toe
    • Vermeng goed en blijf af en toe omscheppen
  3. Nu mag de azijn erbij.

    • Leg de stukken vlees weer in de pan en 
    • vul af tot driekwart met bouillon (klik voor recept)
    • Deksel op de pan
    • Twee uur stoven in de oven op 160 graden
  4. Uw lappen zijn gaar

    De jus kunt u nog even wat dikker krijgen (binden) door hem met een witte roux (klik voor recept) of een beetje bloem te binden

  5. DE HUTSPOT

    • De aardappelen schillen en in een pan opzetten met wat water of bouillon
    • De wortelen en de uien in grove stukjes snijden en eraan toevoegen
    • Koken tot het gaar is
  6. Afgieten en kookvocht bewaren

    • Alle ingrediënten met een stamper tot hutspot stampen
    • Als het te droog wordt – even wat kookvocht toevoegen
  7. Afmaken met een klontje boter, zout en peper. Klaar!

Keywords: suddervlees

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?