Rollade van varkensfilet met griesmeel en citroensaus

Helemaal zelf maken - from scratch
pinit

Roulade de filet de porc, sauce citron

Rollade van varkensfilet met griesmeel en citroensaus

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 30 min Cook Time 1 uur Total Time 1 uur 30 minuten
Servings: 4

Description

Een prachtig receptje uit de Franse keuken.
Dit is echt het proberen waard. Wie kent dat nou, de combinatie van varkensvlees en citroen. En toch pakt dat zalig uit. Dit recept is het bewijs. Een lekkere varkensfiletrollade en dit recept – een goddelijke combinatie!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooi stuk varkensvlees. Een varkensfilet (zie afbeelding) is bijvoorbeeld een goed idee - niet al te duur en vol van smaak. Varkensnek (procureur) kan in principe ook maar dan wordt het gerecht wel wat machtiger (vetter). 

    • Knoop een rollade van het vlees zoals aangegeven in deze instructie
    • Verwarm de oven voor op 210°C
    • Pel de teentjes knoflook en verdeel ze overlangs in twee helften
    • Steek deze halve knoflookteentjes in de varkensrollade op ongeveer gelijke afstand van elkaar zodat de smaak straks goed wordt verdeeld
    • Borstel de citroen goed af onder stromend water
    • Haal met een citroentrekker de schil er in zo lang mogelijke draden vanaf
    • Ontpit het vruchtvlees en snij het in grove dobbelstenen
    • Doe dit vruchtvlees in de cocotte, samen met de citroenschil, de (hele) rozemarijn en de (hele) peterselie
    • Breng op smaak met zout en peper
  2. BEREIDING

    • Sluit de cocotte af met en deksel en zet haar in de oven.
    • Braad de rollade 1 uur.
    • Voeg nu de fijngemalen amandelen (of amandelmeel) toe
    • Sluit de cocotte weer en braad nog eens een half uur. Niet roeren of mengen!
  3. SERVEERTIP

    • Haal de rollade uit de pan
    • Zeef de jus
    • Snij de rollade in plakken, leg deze op de borden en giet er wat van de citroensaus over.  
  4. Als garnituur kunt u het beste in de Franse stijl blijven: probeer eens een salade van cherrytomaten met verse koriander en balsamico, en, in plaats van de eeuwige aardappel, een warme, hartige griesmeel met rozijnen (ja, u hoort het goed! Klik voor het recept).

  5. WIJNTIP

    Een rode Anjou, een rode Bourgueil of een rode Côtes de Provence. Heerlijk…

Keywords: roleau, rollade, binden, varken, filet

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?