Zelf rollade binden

pinit

Zelf rollade binden

Ingrediënten

Kan eigenlijk van alles zijn:

Keukengerei:

Instructies

  1. VLEESKEUZE

    Zorg voor een mooi stuk vlees. Doorregen vlees geeft het mooiste resultaat. U kunt kiezen voor een massief stuk, zoals een procureur (zie afbeelding) of een lang, plat stuk vlees zoals bijvoorbeeld een kalfs- of runderdeksel, dat u in vorm kunt rollen. Rollades kunnen ook bestaan uit vlees en een vulling, meestal van gehakt. Deze vulling brengt u aan op één kant van het vlees en daarna rolt u het vlees eromheen.

  2. ONTVLIEZEN

    Ontvlies het vlees indien nodig, en verwijder overtollig vet. Mocht u een grote lap vlees hebben die u gaat rollen of vullen, is dit ook het moment om te denken aan het kruiden binnenin. 

  3. ROLLADETOUW

    Snij voldoende rolladetouw af en maak een eerste slag rondom de zijlijn van het vlees.

  4. UITEINDEN

    Knoop de uiteinden aan één van de korte kanten aan elkaar.

  5. TREKKEN

    Trek het touw over de lange kant onder het vlees door.

  6. UITSTEKEN

    En laat het touw aan de korte kant uitsteken.

  7. LUS

    Haal het touw over de korte kant naar boven en draai een lus om twee of drie vingers heen.

  8. DRAAIEN

    Houd de lus goed vast en draai het touw om het vlees heen.

  9. STRAK TREKKEN

    En onder het vlees door tot u weer terug bent bij de lus.Haal het touw door de lus. Trek het touw aan en laat nu de lus los. Houd het vlees stevig op de plaats en blijf trekken aan het touw tot het mooi strak zit.

  10. TWEEDE BAAN

    Zorg ervoor dat het touw in het midden van de rollade zit en begin een tweede baan.

  11. VOLGENDE BAAN

    Draai opnieuw een baan om het vlees heen en onder het vlees door en ga zo door tot de hele rollade klaar is.

  12. TOUW VASTZETTEN

    Helemaal op het einde zet u het touw vast door het door de allereerste lus te halen.

  13. UITEINDEN AAN ELKAAR KNOPEN

    Knoop vervolgens de touweinden goed aan elkaar.

  14. Restjes touw verwijderen. Klaar!

  15. VERSE KRUIDEN

    Al naar gelang uw recept kunt u nu aan de buitenkant van uw rollade nog wat verse kruiden aanbrengen, zoals bijvoorbeeld salie en rozemarijn, door ze simpelweg onder het touw te steken.

    Bouquet
  16. GARING

    Het ene soort vlees is het andere niet. Ook de manier waarop u uw rollade gaat bereiden bepaalt hoelang de garing is. Kerntemperatuur speelt bovendien een belangrijke rol. Het is daarom moeilijk in een woord te zeggen hoelang uw rollade gebraden moet worden. Raadpleeg onze masterclass “Groot vlees bereiden in de oven” voor een indicatie (klik op de link).

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?