Tweemaal lam met gekonfijt fruit

Les deux agneaux aux fruits confits
pinit

Les deux agneaux aux fruits confits

Difficulty: Gevorderd Prep Time 45 min Cook Time 12 min Total Time 57 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    • Kook de rode bieten tot ze bijtgaar zijn
    • Schil ze en snij ze parmentier (zie uitleg)
    • Schil de appel, verwijder het klokhuis, snij deze ook parmentier en kook de rode kool samen met de appel gaar
    • Voeg de bieten er aan toe. Hou warm
    • Kook de rijst in ruim zout water en hou ook deze warm
    • Koop of maak lamsgehakt (klik voor instructies)
    • Kruid het lamsgehakt naar believen en vorm er 4 kleine hamburgertjes van
    • Wel de gedroogde pruimen en vijgen in heet water tot ze zacht en mals zijn
    • Kruid de lamsfilets met zout en peper
  2. BEREIDING

    • Bak de lamsfilets en de hamburgertjes in hete roomboter
    • De lamsfilets hebben langer nodig dan de hamburgers dus doe deze eerder in de pan
    • Bak de lamsfilet rosé van binnen
    • Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten op een snijplank (rijpen)
    • Verwijder de overtollige bakboter
    • Blus de pan af met de wijn (deglaceren), roer alle aanbaksels goed los en laat op hoog vuur reduceren (indampen) tot ongeveer een derde
    • Zeef het vocht eventueel om de aanbaksels te verwijderen (zijn wel lekker maar ogen niet altijd)
    • Doe het gewelde fruit erbij en spatel voorzichtig om
    • Haal nu het fruit er weer uit en leg apart op een warme plaats
    • Voeg 50 gram koude boter toe, klontje voor klontje (monteren)
    • Serveer het vlees samen met het fruit, rode groenten en de rijst en garneer af met een toefje groen. Klaar!
  3. WIJNTIP

    Een pittige rode wijn

    wijntip rode wijn
Keywords: lam, agneau,

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?