Panna cotta met bosaarbeitjes

Een Italiaanse lekkernij
pinit

Panna cotta alle fragole di bosco

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 10 min Rest Time 5 uur Total Time 5 uren 15 minuten
Servings: 4

Description

Bosaardbei

Vroeger moest je ervoor naar de Vogezen of het Schwarzwald. Nu komt het ook in de Lage Landen in de natuur voor. En natuurlijk in de beter supermarkt. Bosaardbeien hebben een veel intensere smaak dan gewonen aardbeien. Zelf plukken is leuk en u maakt ook nog een gezonde boswandeling. Wel moet u rekening houden met een klein risico: de vossenlintworm. Oversteken in Amsterdam is ook gevaarlijk, zult u denken. Precies.

Bosaardbeien
Bosaardbeien

Voor 4 timbaaltjes van +/- 150ml

De panna cotta:

Keukengerei:

Instructies

  1. PANNA COTTA

    Leg de gelatineblaadjes in koud water om het zacht te laten worden.

    • Breng de slagroom aan de kook met de suiker en de overlangs opengespleten vanillestok
    • Zodra de room kookt dooft u het vuur. 2 minuten laten afkoelen
  2. Nu het gelatineblaadjes uitknijpen en al roerende toevoegen aan de room.

  3. De room over 4 timbaaltjes verdelen. Ramequins kan natuurlijk ook.

  4. Minimum 5 uur in de koelkast laten afkoelen

  5. BOSAARDBEIEN

    • GOED wassen
    • GOED uit laten lekken en laten opdrogen
    • Serveer de aardbeitjes los bij de panna cotta (zie afbeelding boven recept) of maak ze even aan met wat poedersuiker of een scheutje bosaardbeienlikeur.
    Bosaardbeienlikeur
Keywords: dessert, panna, fraises des bois

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?