Panna cotta met bosaarbeitjes

Panna cotta alle fragole di bosco

Panna cotta met bosaarbeitjes
Description
Bosaardbei
Vroeger moest je ervoor naar de Vogezen of het Schwarzwald. Nu komt het ook in de Lage Landen in de natuur voor. En natuurlijk in de beter supermarkt. Bosaardbeien hebben een veel intensere smaak dan gewonen aardbeien. Zelf plukken is leuk en u maakt ook nog een gezonde boswandeling. Wel moet u rekening houden met een klein risico: de vossenlintworm. Oversteken in Amsterdam is ook gevaarlijk, zult u denken. Precies.

Voor 4 timbaaltjes van +/- 150ml
De panna cotta:
Keukengerei:
Instructies
-
PANNA COTTA
Leg de gelatineblaadjes in koud water om het zacht te laten worden.
-
- Breng de slagroom aan de kook met de suiker en de overlangs opengespleten vanillestok
- Zodra de room kookt dooft u het vuur. 2 minuten laten afkoelen
-
Nu het gelatineblaadjes uitknijpen en al roerende toevoegen aan de room.
-
De room over 4 timbaaltjes verdelen. Ramequins kan natuurlijk ook.
-
Minimum 5 uur in de koelkast laten afkoelen
-
BOSAARDBEIEN
- GOED wassen
- GOED uit laten lekken en laten opdrogen
- Serveer de aardbeitjes los bij de panna cotta (zie afbeelding boven recept) of maak ze even aan met wat poedersuiker of een scheutje bosaardbeienlikeur.