Mi-cuit au chocolat (lavacake)

Lekker ouderwets decadent toetje
pinit

Warm chocoladetaartje dat van binnen vloeibaar is

Mi-cuit au chocolat (lavacake)

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 15 min Rest Time 3 min Total Time 28 minuten
Servings: 4

Description

Recept met een ster

Iedere keer dat men het in oude sprookjes en verhalen heeft over liefdesdrankjes en betoveringen moeten we denken aan dit recept. Heeft u iemand op het oog die u voorgoed aan u wilt binden? Dit is uw recept!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Uit de Franse traditionele keuken

  1. VOORBEREIDING

    • Oven voorverwarmen op 200 C°
    • Laat de chocolade en de roomboter smelten au bain marie
    • Klop de eieren en de suiker op in een wijde kom
    • Voeg de chocolade erbij en meng
    • Zeef de bloem nu over het chocolademengsel en meng opnieuw
    • Beboter de ramequins met roomboter en giet het chocolademengsel erin
  2. BAKKEN

    Zet de ramequins in de hete oven en bak 15 minuten. Hierna moet de bovenkant van de mi-cuit een mooi korstje hebben; de binnenkant moet nog vloeibaar zijn.

  3.  

    SERVEERTIP

    Mi-cuits zijn prachtig zowel in de ramequin als los. Ze presenteren erg leuk. Sommigen zeven er een vleugje poedersuiker overheen.

  4. Wijntip:

    Schenk hierbij een  zoete dessertwijn. Een Rietvallei Red Muscadel, bijvoorbeeld. Of een Tokaji Aszú. Top!

Keywords: lava, cakeje, cakje, mi-cuit, cœur coulant

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?