Paccheri al salmone fresco

Pasta met verse zalm en roomsaus
pinit

Pasta met verse zalm en roomsaus

Paccheri al salmone fresco

Servings: 2

Description

Penne al salmone is een klassieker van de Italiaanse keuken. men gebruikt daarvoor traditioneel gerookte zalm. En toch is ook pasta met verse zalm erg lekker. Proberen? Lees verder!

Ingrediënten

Instructies

  1. Reduceer de visbouillon tot een mooie stevige fond (ongeveer de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.

  2. Giet de reductie af en voeg de wijn toe. Kies voor een niet al te droge witte wijn.

  3. Snij de ui fijn.

  4. Snij de zalm eerst in repen van zo'n 2cm dikte.

  5. Vervolgens in evenredige blokjes.

  6. Maak in een sauteuse een paar eetlepels olijfolie heet.

  7. Laat de zalmblokjes in de pan glijden.

  8. Bak de zalm op 1 kant, hooguit een minuutje.

  9. Haal de blokjes uit de pan en hou apart.

  10. Fruit nu in dezelfde pan, in het bakvet van de vis, de rode ui aan tot deze glazig wordt (glaceren).

  11. Blus nu af met de reductie met de wijn toe en verhit (deglaceren).

  12. Reduceer à sec (tot het vocht vrijwel geheel is verdampt).

  13. Voeg nu de room toe.

  14. Reduceer de room tot een lobbige saus.

  15. Ondertussen:

    Weeg ondertussen de paccheri (of andere pasta) af.

  16. Kook de pasta in ruim zout water tot beetgaar (volg de instructies op het pak).

  17. Voeg een minuut of 2 voordat de pasta "al dente"gaar is de visblokjes bij de saus en laat deze zachtjes koken tot ze bijna gaar zijn (de rest van de garing vindt nog plaats tijdens het serveren).

  18. Giet de pasta af.

  19. Voeg de pasta bij de saus en de vis.

  20. Vermeng voorzichtig om de visblokjes niet te beschadigen. Serveer. Klaar!

  21. Een mooie vriendschap ontstaat tussen de verse zalm, de room en een lekkere Sangiovese Rosato.

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?