Oosterse rundvleessalade

Salade de bœuf orientale
pinit

Salade de bœuf orientale

Oosterse rundvleessalade

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 5 min Total Time 10 minuten
Servings: 4

Description

Geïnspireerd op een klassiek recept
Nam Tok Neua, Thaise salade met ossenhaas, is een echte klassieker uit de Thaise keuken. Het is een matig tot zeer pittige salade van verse groenten en een mooi stukje vlees. Het is heerlijk verfrissend. er zijn verschillende varianten. Vanaf dit recept zijn wij aan het experimenteren geslagen en uiteindelijk zijn we hier uitgekomen.

Thaise salde met ossenhaas Nam Tok Neua
Thaise salde met ossenhaas Nam Tok Neua

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Salade:

Dressing:

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Voorbereiding vlees:

    Maak een rosbief zoals op dit recept aangegeven

    Let op: wij hebben voor deze salade veel dunnere plakjes nodig dan op de foto!

  2. Voorbereiding dressing:
  3. Bereiding salade:

    • Taugé even blancheren
    • Dressing toevoegen aan de salade
    • Sla, taugé en gesneden korianderblad door de dressing husselen
    • Shi-take toevoegen
    • Vlees in hele dunne plakjes snijden op de snijmachine
    • Udonnoedels koken, afgieten en af laten koelen
    • Salade op borden leggen, op een bedje noedels
    • Daarop het vlees
    • Daar overheen eventueel wat overgebleven dressing. Klaar!
Keywords: rosbief, oosters, koude salade

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?