Oosterse rundvleessalade
Salade de bœuf orientale
Salade de bœuf orientale
Oosterse rundvleessalade
Description
Geïnspireerd op een klassiek recept
Nam Tok Neua, Thaise salade met ossenhaas, is een echte klassieker uit de Thaise keuken. Het is een matig tot zeer pittige salade van verse groenten en een mooi stukje vlees. Het is heerlijk verfrissend. er zijn verschillende varianten. Vanaf dit recept zijn wij aan het experimenteren geslagen en uiteindelijk zijn we hier uitgekomen.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Salade:
Dressing:
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Voorbereiding vlees:
Maak een rosbief zoals op dit recept aangegeven
Let op: wij hebben voor deze salade veel dunnere plakjes nodig dan op de foto!
-
Voorbereiding dressing:
-
Bereiding salade:
- Taugé even blancheren
- Dressing toevoegen aan de salade
- Sla, taugé en gesneden korianderblad door de dressing husselen
- Shi-take toevoegen
- Vlees in hele dunne plakjes snijden op de snijmachine
- Udonnoedels koken, afgieten en af laten koelen
- Salade op borden leggen, op een bedje noedels
- Daarop het vlees
- Daar overheen eventueel wat overgebleven dressing. Klaar!