Print opties

M’tubuq – mungbonen en rijst uit Irak

Cooking Method ,
Cuisine
Courses
Tijd
Cook Time: 40 min Total Time: 40 minuten
Servings 4
Ingrediƫnten
  • 250 mungbonen
  • 1 ui (middelgroot)
  • 400 grammen rijst
  • kaymak (of gewone yoghurt)
  • johannesbroodsiroop
  • olijfolie
  • zout
  • 100 grammen lamsgehakt (zie recept)
Instructies
    • Mungbonen een nacht van te voren wellen
    • Koken in zout water. Na ongeveer 30 minuten zijn ze gaar
  1. Ondertussen de rijst koken. U kunt gaan voor verschillende soorten - wij vonden basmati zilvervlies erg goed passen.

  2. Ui fijnhakken en glaceren in olijfolie

    • Koop wat lamsgehakt of maak het zelf. Voeg het toe aan de ui en stoof even tot het gaar is
    • Rijst en mungbonen afgieten, goed uit laten lekken en toevoegen aan de ui met gehakt
    • Breng op smaak met zout en schep goed door elkaar
  3. Serveer met kaymak of gewone yoghurt en johannesbroodsiroop, eventueel met een gebraden lamssaucijsje (zie recept).

  4. Aan tafel wordt het meteen een zooitje. Geeft niks, daar wordt het alleen maar lekkerder van:)

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!