Lebkuchen (Ginger Bread)

Knapperige kruidkoekjes zoals op de kerstmarkt
pinit

Knapperige kruidkoekjes zoals op de kerstmarkt

Lebkuchen (Ginger Bread)

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 28 min Cook Time 20 min Rest Time 12 uur Total Time 12 uren 48 minuten

Description

Net als op de Weihnachtsmarkt

Een van de hoofdrolspelers in de Shrekfilms: Gingerbread man! Lebkuchen is een traditioneel Duits deeg dat in allerlei vormen wordt gestoken maar die mannetjes (Lebkuchenmann) zijn toch wel het leukst. Meteen Kerstmis!

Andere recepten voor uw Kerstmarkt thuis? Klik hieronder!

Lebkuchen

Reibekuchen

Schweinehaxe

Glühwein

Gebrannte Mandeln

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Ganzenborst en garnituur:

Versiering:

Keukengerei:

Instructies

  1. BEGIN EEN DAG EERDER

    Lebkuchendeeg houdt van rust. Begin een dag van tevoren. 

    Verwarm de honing.

    • Stort de bloem door een zeef in een ruime kom
    • Maak een kuiltje in het midden en giet daarin de honing
    • Meng het deeg
  2. Voeg de andere bestanddelen toe.

    • Kneed tot een egale massa is verkregen
    • Maak een bal van het deeg
    • Pak het in huishoudfolie en sla het op in de koelkast
  3. DE DAG EROP

    • Nadat het deeg een dag in de koelkast heeft gerust werkblad met meel bestuiven en het deeg erop leggen
    • Oven voorverwarmen op 175 graden
  4. Het deeg uitrollen tot 1/2cm hoogte.

  5. Met het vormpje uitsteken en…

  6. …het overtollige deeg verwijderen.

  7. De koekjes op een met siliconenvel of bakpapier bedekte bakplaat leggen.

  8. 10 minuten in de oven bakken.

    • Poedersuiker en eiwit mengen voor de versiering
    • In een spuit storten. Een boterhamzakje waar u een minuscuul puntje afknipt met een schaar kan ook.
    • Lebkuchen af laten koelen op een rooster
    • Versiering aanbrengen (zie afbeelding). Klaar!
  9. U kunt natuurlijk allerlei deegvormpjes gebruiken.

Keywords: kerst, weihnachtsmarkt, weihnachten, ginger bread

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?