Schweinehaxe vom Grill mit Sauerkraut

Typisch Duits en Midden-Europees gerecht
pinit

Schweinehaxe vom Grill mit Sauerkraut

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 1 uur Cook Time 1 uur Total Time 2 uren
Servings: 4

Description

Heerlijk, zo’n hele bovenpoot van een varken. Sommigen kunnen een hele op. Wij zetten voorlopig in op 1 per 2 personen.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Haxe en garnituur:

Voorkoken in:

Keukengerei:

Instructions

    • Smeer het vlees in met zout en peper of uw favoriete vleeskruidenmix of zout en peper, en met vers geperste knoflook

    • Met de ui en het bouquet in ruim water opzetten

    • 1,5 uur koken

    • Vlees uit het kookvocht nemen en af laten koelen.

     

    • Schweinehaxe aan een spies rijgen en boven een heet barbecuevuur plaatsen
    • Eventueel inwrijven met een zoete rub
    • 1,25 uur braden, steeds draaien
    • Zorg voor een knapperiger korstje.
    • Serveren met gekookte aardappel en Sauerkraut. Klaar!
Keywords: haxe, varkensonderpoot, varkensbovenbeen, eisbein

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?