Lamsgehaktspiesjes

Lula kebab au quinoa
pinit

Lula kebab au quinoa

Lamsgehaktspiesjes

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 20 min Cook Time 20 min Total Time 40 minuten
Servings: 4

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Het gehakt:

De saus:

De garnituur:

Keukengerei:

Instructies

  1. Eerst de saus:

    • Maal de teen knoflook met wat zout fijn in een vijzel
    • Voeg de tahin en het limoensap (citroensap mag ook) toe en vermeng
    • Voeg nu langzaam het water toe om een smeuïge massa te verkrijgen
  2.  

    Dan de balletjes:

    • Koop of maak lamsgehakt (voor wie het zelf maakt: klik voor recept
    • Stort alle ingrediënten in een grote kom en vermeng
    • Maak gehaktballetjes ter grootte van pingpongballen
    • Zet een pan op met half boter half olijfolie
    • Leg de balletjes in de pan en braad ze aan op hoog vuur, minuutje of 5
    • Deksel op de pan, vuur laag en laten stoven gedurende 2 minuten
  3. Garnituur:

    • Vermeng de rijst met de andere bestanddelen van de garnituur
  4. Serveertip:

    • Serveer de balletjes op een prikker (zie afbeelding)
    • Leg eventueel wat pijnboompitten op de saus. Klaar!
  5. Wijntip
    Wijn?? Lekker met een glaasje zoete thee met verse munt of tijm.

Keywords: spies, gehakt, lam

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?