Lamsgehaktspiesjes
Lula kebab au quinoa
Lula kebab au quinoa
Lamsgehaktspiesjes
Ingrediënten
Het gehakt:
De saus:
De garnituur:
Keukengerei:
Instructies
-
Eerst de saus:
- Maal de teen knoflook met wat zout fijn in een vijzel
- Voeg de tahin en het limoensap (citroensap mag ook) toe en vermeng
- Voeg nu langzaam het water toe om een smeuïge massa te verkrijgen
-
Dan de balletjes:
- Koop of maak lamsgehakt (voor wie het zelf maakt: klik voor recept)
- Stort alle ingrediënten in een grote kom en vermeng
- Maak gehaktballetjes ter grootte van pingpongballen
- Zet een pan op met half boter half olijfolie
- Leg de balletjes in de pan en braad ze aan op hoog vuur, minuutje of 5
- Deksel op de pan, vuur laag en laten stoven gedurende 2 minuten
-
Garnituur:
- Vermeng de rijst met de andere bestanddelen van de garnituur
-
Serveertip:
- Serveer de balletjes op een prikker (zie afbeelding)
- Leg eventueel wat pijnboompitten op de saus. Klaar!
-
Wijntip
Wijn?? Lekker met een glaasje zoete thee met verse munt of tijm.