Lamskoteletjes met merguez

Cotelettes d'agneau et merguez au couscous
pinit

Cotelettes d’agneau et merguez au couscous

Lamskoteletjes met merguez

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 20 min Cook Time 20 min Total Time 40 minuten
Servings: 4

Description

Couscous is op zichzelf al heerlijk natuurlijk, maar met een paar stukjes gegrild vlees wordt het helemaal een festijn!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. MAAK EEN LEKKERE GROENTENCOUSOUS

    • Volg ons recept. U kunt ervoor kiezen bij deze bereiding van de couscous alleen vleesbouillon te gebruiken. U heeft immers al vlees
    • Kruid de koteletjes naar smaak met zout, peper, knoflook uit de pers en olijfolie.
    • Breng een barbecue of grillplaat op hoge temperatuur
  2. GRILL HET VLEES

    Grill het vlees: de worstjes iets zachter en langer, de koteletjes iets minder lang en op hoger vuur.

  3. SERVEREN

    Maak een mooi bord op (zie afbeelding voor een suggestie). Garneer af met een blaadje munt, basilicum of iets anders geurigs.

  4. WIJNTIP

    Tja…in de geboortestreek van dit gerecht wordt om religieuze redenen niet zoveel wijn meer gedronken, al hadden de Arabieren in de oudheid een rijke wijntraditie. Er zijn echter nog heel wat prachtige wijnen te vinden: we gaan voor een mooie rode wijn, natuurlijk. Het liefste uit de buurt. Een Sidi Said bijvoorbeeld, uit Tunesië, in die vreemde fles, of zo’n overheerlijke Libanese Château Musar uit de Bekaa Vallei…. mmmmm! Och en waarom niet: een wat simpelere Omar Khayam (Cabernet Sauvignon) uit Egypte kan ook.

    wijntip rode wijn
Keywords: spies, gehakt, lam

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?