Kalkoenfilet in guanciale met pompoen

pinit

Paupiettes de dinde bardées au guanciale et son potiron

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Een vleugje Middellandse Zee in aanloop naar de vakantie.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Snij 8 stukjes kalkoenfilet van zo'n 50 gram
    • Kruid ze met peper en een heel klein beetje zout
  1. Rol elk stukje in een plakje guanciale.

  2. Bak de rolletje aan in een koekenpan met dikke bodem, zonder toevoeging van vetten: de guanciale levert genoeg bakvet op

  3. Sluit af met een deksel, verminder de warmtebron en stoof de rolletjes 14 minuten tot een kerntemperatuur van 63 graden.

    • Grill ondertussen de plakjes flessenpompoen op de bbq of op een grillplaat. U kunt ze van tevoren even insmeren met wat olijfolie
    • Breng op smaak met zout
    Grillplaat
  4. Maak een mooie gemengde sla aan met wat olijfolie, zout, peper en balsamicoazijn.

  5. Drappeer de gegrilde pompoen op de sla.

  6. Daarop de rolletjes. Klaar!

  7. Een mooie rosé uit Tavel of een frisse jonge rode (Beaujolais, Bardolino)

     

Keywords: turkey, dinde, filet, borst

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?