Ghee rice

Riz au ghee Sri lankais
pinit

Sri Lankaanse rijst met ghee en allemaal lekkers

Prep Time 10 min Cook Time 15 min Total Time 25 minuten
Servings: 4

Ingrediënten

Keukengerei:

Sri Lankaanse rijst met ghee en allemaal lekkers

  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. De reis een paar keer goed en laat hem uitlekken.

  3. Snij van de luie ragfijne halve ringen (eminceren).

  4. Smelt de ghee in een wok.

  5. Sauteer de rozijnen en cashewnoten op middelhoog voer tot de noten iets goudbruin kleuren en de rozijnen opzwellen.

  6. Haal ze uit de ghee met een schuimspaan, laat goed uitlekken en leg op een stuk keukenpapier.

  7. Doe hetzelfde met de uien: even knapperig laten worden en..

  8. ...uit laten lekken.

  9. Voeg nu de overige bestanddelen (behalve de suduru samba rijst) bij de ghee. Sachep even een paar keer om tot de kruiden hun aaroma vrijgeven (30 seconden). Laat de kruiden niet aanbranden.

  10. Voeg 2 eetlepels van de gebraden uien toe en hou de rest apart.

  11. Voeg de rijst toe.

  12. Nu het water. Breng langzaam aan de kook.

  13. Verlaag de hittebron, sluit af met een deksel en gaar tot alle vocht in de rijst is getrokken.

    • Breng op smaak met zout
    • Serveer met de overgebleven uien, de rozijnen en de cashewnoten. Klaar!

    klaar

  14. Tip:

    Heerlijk om zo te eten. Nog lekkerder met een mooi curry of als onderdeel van een Sri Lankaanse lamprais (klik voor recept).

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?