Gegratineerde kabeljauw uit de oven

Gratin de cabillaud au four
pinit

Gegratineerde kabeljauw uit de oven

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 10 min Total Time 20 minuten
Cooking Temp: 200  °C Servings: 2

Description

Gratineren  kan op verschillende manieren. Deze keer kiezen we voor een eiwitkapje. Leuk om te doen in principe niet zo heel erg moeilijk.

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Een mooi stukje kabeljauwhaas of kabeljauwloin. Daar beginnen we mee
    • Verwarm uw oven met grill voor op 200°
  1. Klop het eiwit.

  2. Hak de peterselie.

  3. Voeg de gehakte peterselie, het paneermeel en een snufje zout toe aan het eiwit.

  4. Schep voorzichtig om en verwijd dat u de lucht uit het opgeklopte eiwit slaat.

    • Zet de geklaarde boter op in een koekenpan
    • Breng naar een hoge temperatuur
    • Braad de kabeljauwstukken snel aan, aan de onderzijde. Niet langer dan een minuutje
  5. Leg de stukken in een ovenvaste schaal.

  6. Giet het restant van de boter uit de koekenpan over de stukken kabeljauw heen.

  7. Verdeel het eiwitmengsel over de vis.

    • Plaats de ovenvaste schaal onder de grill van uw oven op 200°
    • Bak de vis tot deze gaar is en de gratinlaag mooi bruin kleurt. Dit duurt ongeveer 4 minuten
  8. Zo komt het uit de oven.

  9. Verdeel de vis over de borden, bijvoorbeeld op een bedje spinazie, en giet het bakvocht er overheen. Klaar!

  10. Tip:

    Erg lekker met courgette en venkel.

Keywords: vis, eiwikapje, paterselie

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?