Gevulde kalfsborst
Helemaal zelf maken - from scratch
Poitrine de veau farcie
Gevulde kalfsborst
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
- Leg het vlees minstens twee uur van tevoren uit de koelkast
- Verwarm de oven voor op 145°C
- Snij het vlees halverwege de hoogte met een lang, dun mes in (zodat er een soort zak ontstaat). Maak geen opening aan de achterzijde
-
Stoof de in halve ringen gesneden uien in boter tot ze goed gaar zijn.
-
- Lieer de uien met iets bloem (binden)
- Hak ze daarna heel fijn
-
Doe de gehakte uien, de duxelles, het ei en de kruiden in een kom.
-
Voeg het kalfsgehakt (klik voor recept) toe, breng op smaak met zout en peper en vermeng goed.
-
Vul de “zak” met de farce.
-
Naai de voorkant dicht met rolladetouw, met behulp van een piqueernaald (ook wel pikeernaald).
-
Bind de kalfsonderrib op als een rollade, zoals in deze instructie.
-
BEREIDING
- Braad de "rollade" even aan op hoog vuur in een brede braadpan met de rest van de boter
- Leg de rollade in een braadslee en plaats in de oven
- Braiseer (langzaam braden) de kalfsborst op 145° C in 4 uur gaar in de oven met de braadboter uit de pan. Giet het braadvocht telkens weer (elke 10 minuten) over het vlees (arroseren).
- Zeef het bakvocht en deglaceer het met de demi-glace voor een heerlijke jus.
-
SERVEERTIP
Snij de gevulde kalfsborst aan tafel in vrij dikke plakken en serveer met de jus. Klaar!
-
WIJNTIP
Een mooie rode uit de Rhône (Crozes-Hermitage, Côte Rôtie) of een rode (Macon, Saint Joseph) of witte (Meursault, Gaillac) uit de Bourgogne.