Gevulde kalfsborst

Helemaal zelf maken - from scratch
pinit

Poitrine de veau farcie

Difficulty: Gevorderd Prep Time 30 min Cook Time 4 uur Rest Time 2 uur Total Time 6 uren 30 minuten
Servings: 8

Description

Een hele kalfsborst, gevuld met een lekkere farce, uit de oven. Helemaal zelf klaarmaken. Top! Beetje werk maar minstens zo leuk als het bakken van een cake of een taart. Dus: schort voor en aan de slag!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    • Leg het vlees minstens twee uur van tevoren uit de koelkast
    • Verwarm de oven voor op 145°C
    • Snij het vlees halverwege de hoogte met een lang, dun mes in (zodat er een soort zak ontstaat). Maak geen opening aan de achterzijde
  2. Stoof de in halve ringen gesneden uien in boter tot ze goed gaar zijn.

    • Lieer de uien met iets bloem (binden)
    • Hak ze daarna heel fijn
  3. Doe de gehakte uien, de duxelles, het ei en de kruiden in een kom.

  4. Voeg het kalfsgehakt (klik voor recept) toe, breng op smaak met zout en peper en vermeng goed.

  5. Vul de “zak” met de farce.

  6. Naai de voorkant dicht met rolladetouw, met behulp van een piqueernaald (ook wel pikeernaald).

  7. Bind de kalfsonderrib op als een rollade, zoals in deze instructie.

  8. BEREIDING

    • Braad de "rollade" even aan op hoog vuur in een brede braadpan met de rest van de boter
    • Leg de rollade in een braadslee en plaats in de oven
    • Braiseer (langzaam braden) de kalfsborst op 145° C in 4 uur gaar in de oven met de braadboter uit de pan. Giet het braadvocht telkens weer (elke 10 minuten) over het vlees (arroseren).
    • Zeef het bakvocht en deglaceer het met de demi-glace voor een heerlijke jus.
  9. SERVEERTIP

    Snij de gevulde kalfsborst aan tafel in vrij dikke plakken en serveer met de jus. Klaar!

  10. WIJNTIP

    Een mooie rode uit de Rhône (Crozes-Hermitage, Côte Rôtie) of een rode (Macon, Saint Joseph) of witte (Meursault, Gaillac) uit de Bourgogne.

    wijntip rode wijn
Keywords: roleau, rollade, binden, rund, kalf, buik, borst

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?