Gepocheerde zeewolffilet met pastinaaktagliatelle in saffraansaus

Recept met een ster
pinit

Loup de mer poché, tagliatelles de panais et sauce safran

Gepocheerde zeewolffilet met pastinaaktagliatelle in saffraansaus

Difficulty: Gevorderd Prep Time 15 min Cook Time 10 min Total Time 25 minuten
Servings: 4

Description

Niet zo weg van gebakken vis? Zeewolffilet leent zich ook uitstekend voor pocheren. 

Loup de mer
Oftewel zeewolf, is familie van de baars. Het is een roofvis met stevige tanden die zo'n anderhalve meter lang kan worden. Het vlees is stevig en prachtig wit, met een fantastische structuur.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Vis en pocheervocht:

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    • Was de pastinaken en schil ze met de dunschiller
    • Ga daarna door met schillen zodat flinterdunne reepjes ontstaan
    • Snij deze op de breedte van tagliatelle
    • Kruid de zeewolffilets met peper en zout
    • Hak de sjalot fijn en zet hem op met wat boter, laat hem even zweten (glaceren) en blus meteen af met de wijn (deglaceren).
    • Laat iets inkoken (reduceren)
    • Voeg de visbouillon (zie recept) toe met wat azijn, laurier en peper
    • Breng aan de kook
    Pastinaak
  2. BEREIDING

    • Laat de pastinaaktagliatelle zachtjes gaarstoven in een klein beetje boter
    • Blus af met wat wijn en laat indampen
    • Voeg een minuut of 5 voor het serveren de crème fraîche toe voor een smeuïg geheel
    • Kruid intussen de zeewolffilets met peper en zout
    • Pocheer de vis in in de bouillon, 2-3 minuten aan weerszijden
    • Haal de vis uit de pan
    • Laat de bouillon op hoog vuur iets inkoken, passeer hem door een chinoise (puntzeef) in een sauteuse (pan met schuin oplopende wand) en zet weer op
    • Doe de overige room erbij
    • Voeg de saffraan toe, laat reduceren en breng op smaak
  3. SERVEERTIP

    • Maak op diepe borden een spiegel van de saus (bedek de bodem helemaal met een dunne laag)
    • Garneer de pastinaaktagliatelle af met maanzaad en drapeer deze op de borden
    • Neem de filets op de pastinaak
    • Garneer af met een oyster leaf. Klaar!
  4. Een mooie, ronde, iets vettige witte wijn. Niet te fruitig. Een Casale Marchese uit Frascati past goed.

    wijntip witte wijn
Keywords: vis, wolf, pocheren, saffraan, room

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?