Zalmsteak van de grill met zeekraal en bleekselderij
Saumon grillé céleri et salicorne


Zalmsteak van de grill met zeekraal en bleekselderij
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
KOOK DE SELDERIJ
- Snijd de selderij flinterdun (eminceren) en kook deze een minuut of drie in water of in een stoompan tot beetgaar
- Voeg geen zout toe.
- Zet nu water (ook weer zonder zout) op en breng aan de kook. Dit is voor de zeekraal, straks
-
ZALM PREPAREREN
Kruid de zalmsteaks naar smaak en smeer ze in met olijfolie EV.
-
OP DE GRILL
- Grill de steaks om en om ongeveer 2 minuten aan elke kant voor de variant zonder huid, langer aan de huidkant voor de variant met huid
- Haal ze van de grill en laat even rusten
-
- Gooi ondertussen de zeekraal in het kokende water, doof het vuur, en haal de zeekraal na 20 seconden weer uit de pan.
- Laat goed uitlekken, vermeng met de bleekselderij, voeg eventueel een klontje boter toe (geen zout!). Klaar!
-
SERVEERTIP
Dit is lekker met een beetje zilvervliesrijst of wat bulgur (klik hier voor een recept)