Kalfszwezerik met champignons en guanciale
Ris de veau sauce champignons
Kalfszwezerik met champignons en guanciale
Description
Mooie kalfszwezerik met kastanjechampignons in een heerlijke roomsaus.
Ingrediënten
Instructies
-
Zwezerik:
Prepareer eerst de zwezerik zoals aangegeven in deze kooktechniek
-
Snijd ze overlangs door op ongeveer 1 cm hoogte
-
Wrijf ze in met wat peper en zout (niet overdrijven) en wentel ze in de bloem
-
Saus maken:
Glaceer een sjalot
-
Snij de guanciale parmentier (1x1x1cm)
-
Zwezerik bakken:
- Voeg de peperonata (zie recept) en de guanciale bij de sjalot en laat een tijdje stoven to alles mooi gaar is
-
- Voeg nu de in kwarten gesneden kastanjechampignons toe
- Schep even goed door elkaar op hoog vuur
-
Deglaceer met witte wijn.
-
Serveertip:
Giet de room in de pan.
-
Breng aan de kook en laat indikken (reduceren)
-
Zet ondertussen een koekenpan met dikke bodem op met een flinke klont boter. Laat de boter heet worden.
-
Bak de plakken zwezerik aan weerszijde 3-4 minuten en zorg voor een krokant korstje.
-
Serveertip:
Serveer de zwezerik met de saus en een in de schil gepofte aardappel. Heeft u toevallig een Japanse schaaf (zie afbeelding) dan kunt u, net als in de afbeelding, de aardappels eerst helemaal uitschaven tot een dunne sliert, aan 1 zijde insmeren met gesmolten boter en vervolgens weer oprollen voordat u hem poft. Heel leuk effect.
Japanse schaaf