Waldorf Salad

pinit

Amerikaanse klassieker

Waldorf Salad

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 5 min Rest Time 25 min Total Time 35 minuten
Servings: 4

Description

Een klassieker uit Amerika

De Waldorfsalade werd voor het eerst in 1893 geserveerd in het beroemde  Waldorf-Astoria Hotel in New York. Het originele recept was naar verluid met selderij, appel, rozijnen, walnoten, mayonaise en wat citroensap. Veel later is men ook vlees gaan toevoegen. Onze variant houdt zich – op de rozijnen na – aan het oorspronkelijke recept.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Maak een mooie mayonaise (klik hier voor het recept) of haal een pot goede bij de supermarkt.

    • Gebruik een sappige, zurige appel. Een Granny Smith is bijvoorbeeld prima geschikt
    • Haal het klokhuis eruit met een appelboor 
  2. Schil de appel.

  3. Snij de appel in reepjes (batonnet) en besprenkel deze meteen met het citroensap om verkleuren tegen te gaan. 

    • Was de selderijstengel, snij deze half door in de lengte en snij er vervolgens plakjes van
    • Doe de appelreepjes, de walnoten, de selderij in een mengkom
    • Voeg de mayonaise toe
    • Breng op smaak met zout en eventueel heel iets witte peper. Klaar!
  4. Laat 25 minuten in de koelkast staan voor u serveert.

Keywords: waldorf, Astoria, manhattan, New York, Salade

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?