Voorjaarssalade van jonge kapucijners

Salade de printemps aux pois gris (pois capucines)
pinit

Heerlijk als bijgerecht of tussendoor op een zonnige dag

Voorjaarssalade van jonge kapucijners

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Cook Time 9 min Rest Time 30 min Total Time 49 minuten
Servings: 4

Description

Verse kapucijners!

U heeft hier verse kapucijners in de peul voor nodig. kapucijners in blik of gedroogde zijn hartstikke leuk voor andere gerechten maar hier gaat het om de typische grassmaak die een extra dimensie geeft aan deze uitzonderlijke voorjaarsgroente.

 

 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Bereiding:

    • Maak een mooie mayonaise (klik voor recept)
    • Dop de kapucijners en kook ze in 9 minuten beetgaar
    • Giet ze af en laat ze afkoelen
    • Doe de kapucijners erbij en schep goed om. Klaar!
  2. Hak de dille.

    • Rasp de mierikswortel
    • Maak een mengsel van de mayonaise, de mierikswortel, de dille en de yoghurt
    • Doe de kapucijners erbij en schep goed om. Klaar!
Keywords: salade, mierikswortel, raifort, mayonaise, emulsie

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?