Vlierbloesemwater

Eau de fleurs de sureaux
pinit

Het beroemde Zweedse fläderblomssaft

Vlierbloesemwater

Difficulty: Beginner Prep Time 1 uur Cook Time 40 min Rest Time 6 uur Total Time 7 uren 40 minuten

Description

Heerlijk verfrissend

Van de vlierbes wordt jam, vruchtensap en vlierbessenjenever gemaakt. Van de bloesem wordt een infusie getrokken, die ook ingekookt kan worden tot siroop (klik voor recept) (Eng. Elderflower Cordial, Zw. Fläderblomssaft). Sommige Noord-Amerikaanse Indianenstammen eten de bloesem gefrituurd. U kunt van verse vlierbloesem zelf heerlijk verfrissend vlierbloesemwater maken. Wilt eu er wat langer mee kunnen doen? Kies dan voor vlierbloesemsiroop (klik voor recept).

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Voor 2 liter

Instructies

  1. Het is heel simpel: ga de natuur in, pluk een stuk of 10 schermen van de vlierbloesem. Spoel ze even af en voeg er 2 liter koud water aan toe. Laat een uur of twee minsten in de koelkast staan. Klaar!

    Vlierbloesem
Keywords: sap, concentraat, persen, frisdrank, plukken

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?