Knolselderijsalade

Heerlijk voor de borrel of bij een slaatje!
pinit

Salade céléri rave

Difficulty: Beginner Prep Time 15 min Rest Time 8 uur Total Time 8 uren 15 minuten
Servings: 8

Description

Garnering voor uw ouderwetse slaatje en lekker bij de borrel op een toastje

Een simpele salade van geraspte knolselderij. Lekker bij een zomerse lunch en heerlijk als bijgerecht op een ouderwets Hollands slaatje. U kunt deze salade ook kant-en-klaar kopen. Zelf maken is natuurlijk wel leuker.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Even een tip of twee:

    • Gebruik hele knolselderij. Voorgeraspt kan natuurlijk ook maar die zijn gemiddeld iets droger, niet zo sappig.
    • Maak de sla een dag van tevoren. Dan marineert hij mooi door en wordt hij extra lekker
  2. Bereiding:

    • Maak de knolselderij schoon. Haal alle donkere plekken weg, de sla moet mooi blank worden en die donkere plekken leveren lelijke donkere puntjes in de salade op.
    • Rasp de selderij met een fijne rasp in de keukenmachine of snij hem julienne
    • Vermeng met mayonaise (klik voor recept) tot een smeuïg geheel
    • Voeg naar smaak zout, peper en azijn toe. Het mengsel zal u wat aan de droge kant lijken. Dat klopt precies. Het zuur van de azijn en de mayonaise onttrekken naar verloop van tijd vocht uit de selderij, waardoor deze zacht en sappig wordt. Deze salade kunt u daarom het beste een dag van tevoren maken en een nacht in de koelkast bewaren
    • Meng voor het opdienen de salade nog een keer goed door elkaar. Klaar!
Keywords: sellerie, slaatje

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?