Vlierbloesemsiroop
Het IKEA-gevoel zonder die urenlange wandeling langs al die meubels…
Vlierbloesemsiroop
Description
Heerlijk verfrissend
Van de vlierbes wordt jam, vruchtensap en vlierbessenjenever gemaakt. Vlierbessengelei is ook heerlijk (klik voor recept). Wij gebruiken vlierbessenconcentraat ook nog wel eens als smaakmaker en kleurversterker in sauzen (klik voor recept).Van de bloesem wordt een infusie getrokken, die ook ingekookt kan worden tot siroop (klik voor recept) (Eng. Elderflower Cordial, Zw. Fläderblomssaft). Sommige Noord-Amerikaanse Indianenstammen eten de bloesem gefrituurd. U kunt van verse vlierbloesem zelf heerlijk verfrissend vlier(bes)bloesemwater maken. Klik hier voor het recept. Van dit wate rkunt u dan weer siroop maken.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voor 2 liter siroop
Instructies
-
- Het is heel simpel: ga de natuur in, pluk een stuk of 50 schermen van de vlierbloesem. Spoel ze even af en voeg er 2 liter koud water aan toe. Laat minstens 24 uur in de koelkast staan
-
Zeef het mengsel door een zeef met een kaasdoek
-
Giet het water in een pan en zet op het vuur
-
Voeg de suiker, 30g citroenzeste en het het sap van een halve citroen toe en breng aan de kook
-
Als de suiker volledig is opgelost mag de zeste uit de siroop
-
-
Steriliseer een aantal weckflessen en giet de siroop in de schone weckfles
-
Sluit af en draai de flessen om
-
Laat afkoelen. Klaar!
-