Consommée de cerfeuil
Jeugdsentiment. Iedereen heeft er wel eens mee te maken. Een van ons heeft zijn prille jeugd doorgebracht in de treek rond Brussel. Tafelbier bij de lunch op de lagere school... Dat kon. 1,1 procent alcohol was het en het had stukken minder suiker dan de frisdranken die ze tegenwoordig serveren. En nog zo'n "Brusselse" herinnering - kervelsoep. Ook met dat verhaal kwam ie thuis van school. Sindsdien eten ze het in zijn familie nog steeds. Jeugdsentiment.
[caption id="attachment_12147" align="aligncenter" width="747"] Kervel[/caption]Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Maak een mooie heldere sterke runderbouillon. Volg ons recept. Een groentebouillon voor de vega's onder ons kan natuurlijk ook.
Snij de kervel uit. Stelen mogen mee.
Zorgvuldig wassen onder koud water
Voeg het mengsel bij de bouillon.
Zet de bouillon op en breng aan de kook.
Snij de overgebleven kervel wat grover met een mes.
Voeg toe aan de bouillon.
Laat een minuut of 20 zachtjes pruttelen. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!