Varkensfilet uit de oven

Filet de porc au four
pinit

Filet de porc au four

Difficulty: Gevorderd Prep Time 15 min Cook Time 60 min Rest Time 4 uur Total Time 5 uren 15 minuten
Servings: 6

Description

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Garnituur:

Saus:

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Wrijf de varkensfilet in met olie en knoflook
    • Daarna met peper en zout of uw favoriete kruidenmix
    • Daarna met een dikke laag mosterd
    • Pak stevig in huishoudfolie
    • Laat 4 uur marineren in de koelkast
    • Maak ondertussen uw gekonfijte sjalot (klik voor recept
  2. Maak een aardappelpuree zoals aangegeven in ons recept

    • Voeg na het pureren de gekonfijte sjalot toe en pureer nogmaals met een staafmixer om een gladde massa te verkrijgen
    • Verwarm de oven voor op 200 graden
  3. Bereiding:

    • Haal de varkensfilet uit de folie
    • Leg hem in een bakblik of ovenschaal. De rozemarijn op de afbeelding moet u even wegdenken - die komt uit een ander recept.
    • Braad hem +/- 60 minuten op 200 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden
    • Overgiet af en toe met wat geklaarde boter om de varkensfilet mooi sappig te houden (arroseren)
  4. Haal de varkensfilet uit de oven en laat rusten (rijpen).

    • Vang het bakvocht op en giet het over door een zeef in een sauteuse
    • Breng aan de kook
    • Blus af met witte wijn (deglaceren)
    • Reduceer (laat indampen)
    •  
    • Voeg eventueel wat roux toe (klik voor recept) als u de jus iets wilt binden
    •  
    • Blancheer ondertussen de haricots verts in zout water
    • Giet ze af en haal ze even door de gesmolten boter
  5. Serveertip:

    • Spuit de puree met een kartelmondstuk op de borden
    • Trancheer de varkensfilet en serveer met de haricots en de saus. Klaar!
Keywords: varkenskarbonade, oven, pork rack, maiale

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?