Varkensfilet uit de oven
Filet de porc au four
Filet de porc au four
Varkensfilet uit de oven
Ingrediënten
Garnituur:
Saus:
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Voorbereiding:
- Wrijf de varkensfilet in met olie en knoflook
- Daarna met peper en zout of uw favoriete kruidenmix
- Daarna met een dikke laag mosterd
-
- Pak stevig in huishoudfolie
- Laat 4 uur marineren in de koelkast
- Maak ondertussen uw gekonfijte sjalot (klik voor recept)
-
Maak een aardappelpuree zoals aangegeven in ons recept
-
- Voeg na het pureren de gekonfijte sjalot toe en pureer nogmaals met een staafmixer om een gladde massa te verkrijgen
- Verwarm de oven voor op 200 graden
-
Bereiding:
- Haal de varkensfilet uit de folie
- Leg hem in een bakblik of ovenschaal. De rozemarijn op de afbeelding moet u even wegdenken - die komt uit een ander recept.
- Braad hem +/- 60 minuten op 200 graden tot een kerntemperatuur van 60 graden
- Overgiet af en toe met wat geklaarde boter om de varkensfilet mooi sappig te houden (arroseren)
-
Haal de varkensfilet uit de oven en laat rusten (rijpen).
-
- Vang het bakvocht op en giet het over door een zeef in een sauteuse
- Breng aan de kook
- Blus af met witte wijn (deglaceren)
- Reduceer (laat indampen)
-
- Voeg eventueel wat roux toe (klik voor recept) als u de jus iets wilt binden
-
- Blancheer ondertussen de haricots verts in zout water
- Giet ze af en haal ze even door de gesmolten boter
-
Serveertip:
- Spuit de puree met een kartelmondstuk op de borden
- Trancheer de varkensfilet en serveer met de haricots en de saus. Klaar!