Megatuiles met sabayon van spumante en verse frambozen
Tuiles gigantes au sabayon et framboises
Megatuiles met sabayon van spumante en verse frambozen
Description
Een vorstelijke afsluiting van uw culinaire avond
Een prachtig dessert voor een vorstelijke afsluiting van uw culinaire avond. Dit recept heeft gewonnen in het populaire culinaire programma “Komen Eten” van SBS6. Dus, snel aan de slag!
Dit dessert is niet echt moeilijk maar er gaat wel wat tijd inzitten. Begin op tijd met de voorbereidingen.
Ingrediënten
Instructies
-
Eerst maken we de 6 megatuiles
Daarvoor hebben we 800g tuiledeeg nodig (volg dit recept)
-
In dit recept hebben we gekozen voor een grote, ronde vorm van 24cm doorsnee. Verder kunt u het recept gebruiken op deze pagina.
-
- Maak 6 mooie tuiles in de vorm van een halfronde bak met golvende randen door de nog hete tuiles over een jampot o.i.d. de laten zakken
- Bewaar ze op een droge plaats (ze trekken vocht aan en dan worden ze slap dus sluit ze af of verwerk ze snel)
-
Maak een mooie sabayon. Gebruik hiervoor dit recept. Vervang de wijn liefst met spumante.
-
- Verdeel de frambozen over de mandjes
- Giet de sabayon er overheen
- Bestrooi het geheel met wat poedersuiker. Klaar!
-
WIJNTIP
Een mooi gerecht verdient een mooie wijn. Bij dit dessert kunt u het beste een zoete Muscaatwijn serveren. Onze tip is de Zuid-Afrikaanse Rietvallei Red Muscadel.