Megatuiles met sabayon van spumante en verse frambozen

Tuiles gigantes au sabayon et framboises
pinit

Tuiles gigantes au sabayon et framboises

Megatuiles met sabayon van spumante en verse frambozen

Difficulty: Gemiddeld
Servings: 6

Description

Een vorstelijke afsluiting van uw culinaire avond

Een prachtig dessert voor een vorstelijke afsluiting van uw culinaire avond. Dit recept heeft gewonnen in het populaire culinaire programma “Komen Eten” van SBS6. Dus, snel aan de slag!

Dit dessert is niet echt moeilijk maar er gaat wel wat tijd inzitten. Begin op tijd met de voorbereidingen.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Instructies

  1. Eerst maken we de 6 megatuiles

    Daarvoor hebben we 800g tuiledeeg nodig (volg dit recept

  2. In dit recept hebben we gekozen voor een grote, ronde vorm van 24cm doorsnee. Verder kunt u het recept gebruiken op deze pagina.

    • Maak 6 mooie tuiles in de vorm van een halfronde bak met golvende randen door de nog hete tuiles over een jampot o.i.d. de laten zakken
    • Bewaar ze op een droge plaats (ze trekken vocht aan en dan worden ze slap dus sluit ze af of verwerk ze snel)
  3. Maak een mooie sabayon. Gebruik hiervoor dit recept. Vervang de wijn liefst met spumante.

    • Verdeel de frambozen over de mandjes
    • Giet de sabayon er overheen
    • Bestrooi het geheel met wat poedersuiker. Klaar!
  4. WIJNTIP

    Een mooi gerecht verdient een mooie wijn. Bij dit dessert kunt u het beste een zoete Muscaatwijn serveren. Onze tip is de Zuid-Afrikaanse Rietvallei Red Muscadel.

Keywords: sabayon, tuiles, kattetong

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?