Tuiledeeg (kattetongengendeeg)

Basisrecept uit de Franse keuken.
pinit

Tuiledeeg (kattetongengendeeg)

Difficulty: Gemiddeld Rest Time 1 uur Total Time 1 uur
Servings: 1

Description

Uit de traditionele Franse patisserie: ook wel kattetongen

Het deeg voor tuile (uitspr. Twiej) is het zelfde als de bekende Nederlandse koekjes kattetongen en of de bekende “cigarette Russe”, het cilindervormige koekje dat vaak bij een ijsje wordt geserveerd. Het deeg is, meteen nadat het uit de oven komt, nog een korte tijd te vormen. Dat maakt het bijzonder interessant voor allerlei culinaire hoogstandjes.

        

Voor +/- 800gr

Keukengerei:

Instructies

  1. Maak een crème van de (zachte) boter, de poedersuiker en een snufje zout. 

  2. Voeg de eiwitten...

  3. ...en vervolgens de bloem toe. 

    • Vermeng met een garde en zorg dat alle klontje zijn opgelost. Klaar!
    • Leuke receptjes van tuiledeeg? Klik hier
Keywords: deeg

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?