Tonijnsteak met chuka wakame en okonomiyaki

Tonijnsteak op chuka wakamesalade met okonomiyaki (nagaimowortelflensje)
pinit

Tonijnsteak op chuka wakamesalade met okonomiyaki (nagaimowortelflensje)

Tonijnsteak met chuka wakame en okonomiyaki

Prep Time 15 min Cook Time 3 min Total Time 18 minuten
Servings: 4

Description

Japanse lekkernij

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Voor de saus:

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Maak een samenhangende saus van de ingrediënten.

  2. Maak een lekker chuka-wakamesalade (klik voor recept).

  3. Bak 4 flensjes van nagaimowortel (klik voor recept).

  4. Wrijf de tonijn in met rijstolie.

  5. Grill hem op een gloeiend hete grillplaat of in een koekenpan waar verder geen vet aan toegevoegd is. De vis moet iets rosé aan de binnenkant blijven. 

  6. Serveertip:

    • Leg de chuka wakame op het bord, trancheer de tonijn en leg een aantal plakjes daar bovenop
    • Vouw de flensjes dubbel en plaats deze op de borden
    • Garneer af met een lik saus. Klaar!

    Wijntip:

    Serveer met een lekker glaasje warme sake.

Keywords: Japan, tataki, nagaimo

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?