Chuka wakame
Een heerlijke Japanse zeewiersalade
Chuka wakame
Description
Chuka wakame is een salade, gemaakt van wakame, een zeewiersoort. Deze salade is erg bekend in de Japanse keuken. Hij is in Nederland inmiddels in veel winkels te koop maar zelf maken is gewoon leuk. Chuka wakame is erg lekker als bijgerecht bij Teppan Yaki. Wakame (Undaria pinnatifida) is een kelpsoort die veel voorkomt in het Noord-Westen van de Stille Oceaan. De wakame worst geoogst, geblancheerd en meestal gedroogd verkocht in kleine sliertjes die er een beetje verschrompled uitzien.
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
- Spoel het droge zeewier af en leg het te weken in een kom met schoon water. Haal het af en toe uit elkaar als het aan elkaar plakt. Het zeewier zwelt fors.
- Haal de wakame uit de kom en laat uitlekken op een schone kaasdoek.
- Snij de bladen zo fijn mogelijk, het liefst met een santokumes.
- Doe de zeewierslierten in een kom, voeg alle ingrediënten toe en vermeng goed.
Tip: chuka wakame is lekker na een uurtje of twee.