Chuka wakame

pinit

Een heerlijke Japanse zeewiersalade

Chuka wakame

Prep Time 1 uur Total Time 1 uur

Description

Chuka wakame is een salade, gemaakt van wakame, een zeewiersoort. Deze salade is erg bekend in de Japanse keuken. Hij is in Nederland inmiddels in veel winkels te koop maar zelf maken is gewoon leuk. Chuka wakame is erg lekker als bijgerecht bij Teppan Yaki. Wakame (Undaria pinnatifida) is een kelpsoort die veel voorkomt in het Noord-Westen van de Stille Oceaan. De wakame worst geoogst, geblancheerd en meestal gedroogd verkocht in kleine sliertjes die er een beetje verschrompled uitzien.

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Spoel het droge zeewier af en leg het te weken in een kom met schoon water. Haal het af en toe uit elkaar als het aan elkaar plakt. Het zeewier zwelt fors.
    • Haal de wakame uit de kom en laat uitlekken op een schone kaasdoek.
    • Snij de bladen zo fijn mogelijk, het liefst met een santokumes.
    • Doe de zeewierslierten in een kom, voeg alle ingrediënten toe en vermeng goed.

    Tip: chuka wakame is lekker na een uurtje of twee.

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?