Okonomiyaki – Japans flensje van nagaimowortel

Omelette racine de nagaimo
pinit

Okonomiyaki – Japans flensje van nagaimowortel

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 5 min Total Time 10 minuten
Servings: 4

Description

Japanse lekkernij

Nagaimowortel
Nagaimo (Dioscorea opposita), ook wel yamaimo, Chinese yam, Japanese bergyam, Koreaanse yam, huaishan yao (淮山药), of shan yao (山药) genoemd. Uit de familie van de yam, een zetmeelhoudende, lichte, knapperige wortel die rauw qua structuur wat aan een radijs doet denken. Gek genoeg, als je hem raspt krijg je een witte, kleverige drab. De Japanners noemen dat tororo (zie afbeelding). Het is het hoofdbestanddeel van okonomiyaki, het flensje van dit recept. Yam wortels zijn over het algemeen niet eetbaar. Deze Nagaimo is een uitzondering. Nagaimo wordt niet zo zeer om de smaak, maar eerder om zijn plakeigenschappen gebruikt in de Japanse keuken. Hij geeft de geleiachtige structuur aan soba noedelsoep, en speelt een belangrijke rol bij het bij elkaar houden van het beslag van deze flensjes (waar geen meel of ei aan te pas komt).

Nagaimowortel
Nagaimowortel
Nagaimowortel geraspt - tororo
Nagaimowortel geraspt - tororo

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Was de nagaimo en schil hem als een asperge
    • Rasp hem op een fijne rasp. Het resultaat is een kleverige smurrie. Precies wat we nodig hebben!
    • Stamp de gedroogde garnalen fijn in een vijzel, tot poeder
    • Voeg dit samen met het zout toe aan de nagaimo
    • Voeg als laatste de heel fijn gehakte sjalot toe
  2. Bereiding:

    • Bak het vette spek uit in een koekenpan en verwijder de kaantjes
    • Zet het vuur middelhoog en doe een eerste portie tororo (nagaimorasp) in de pan (ongeveer 2-3 soeplepels)
    • Druk iets plat met de bolle kant van de lepel en laat bruin worden aan de onderkant
    • Draai het flensje vervolgens met een snelle slag om met behulp van een brede spatel en bak de andere zijde ook bruin
    • Haal de flens uit de pan en laat uitlekken op een roostertje
    • Herhaal dit voor de andere flensjes
  3. Serveertip:

    Lekker met tonijn en chuka wakame (klik hier voor het recept)

Keywords: nagaimo, yam, omelette

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?