Thaise mosselen
Moules Thailandaises
Thaise mosselen
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
VOORBEREIDING
Was (borstel) de mosselen goed en laat ze uitlekken.
-
Verwijder gebroken schelpen en schelpen die open blijven staan.
-
Limoenblaadjes, knoflook, gember en sjalot (gehakt) in de olie fruiten in de wok. Niet te heet, niet te lang.
-
- Curry toevoegen en een paar minuten laten stoven
- Afblussen met de witte wijn
-
Kokosmelk toevoegen…
-
…en reduceren (inkoken) tot een derde.
-
Vuur hoog zetten en mosselen toevoegen.
-
- 5 minuten garen tot alles schelpen open zijn.
- Hardnekkige schelpen verwijderen.
-
SERVEERTIP
Bestrooi met verse gehakte koriander. U kunt dit gerecht als een soepje serveren. U kunt echter ook de mosselen even zeven en de saus verder reduceren. Breng de saus dan op smaak met wat limoensap en serveer met witte rijst.
-
WIJNTIP
Een mooie droge witte wijn.