Thaise mosselen

pinit

Moules Thailandaises

Thaise mosselen

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 9 min Cook Time 10 min Total Time 19 minuten
Servings: 4

Description

Een heerlijk mosselrecept uit de tropen

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    Was (borstel) de mosselen goed en laat ze uitlekken.

  2. Verwijder gebroken schelpen en schelpen die open blijven staan.

  3. Limoenblaadjes, knoflook, gember en sjalot (gehakt) in de olie fruiten in de wok. Niet te heet, niet te lang.

    • Curry toevoegen en een paar minuten laten stoven
    • Afblussen met de witte wijn
  4. Kokosmelk toevoegen…

  5. …en reduceren (inkoken) tot een derde.

  6. Vuur hoog zetten en mosselen toevoegen.

    • 5 minuten garen tot alles schelpen open zijn.
    • Hardnekkige schelpen verwijderen.
  7. SERVEERTIP

    Bestrooi met verse gehakte koriander. U kunt dit gerecht als een soepje serveren. U kunt echter ook de mosselen even zeven en de saus verder reduceren. Breng de saus dan op smaak met wat limoensap en serveer met witte rijst.

  8. WIJNTIP

    Een mooie droge witte wijn.

    wijntip witte wijn
Keywords: moules, mosselen, cozze

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?