“Cordon bleu” van kipfilet met ham en Parmezaanse kaas
Kipfilet met beenham en Parmezaan
“Cordon bleu” van kipfilet met ham en Parmezaanse kaas
Description
Met een knipoog naar de befaamde Cordon Blue, een simpel recept dat van iets “heel gewoons” iets heel bijzonders kan maken!
Wie kent de Cordon Bleu nou niet? Een blauw lintje (want dat betekent het), een van de meest begeerde onderscheidingen van aanstormend culinair talent in Frankrijk en ver daarbuiten. Naar deze ambitieuze knapen en meiden is de Cordon Bleu vernoemd, een met kaas en ham gevulde schnitzel die menig verhemelte heeft bekoord.
Cordon bleu werd oorspronkelijk gemaakt van kip of kalkoen. Tegenwoordig zien we ook veel varken en kalf (zie recept).
Ingrediënten
Maak een keuze:
Keukengerei:
Instructies
-
Voorbereiding:
Maak een rodewijnsaus (bijvoorbeeld een marchand de vin of een bordelaisesaus.
-
- Snij de kipfilets overlangs in en klap ze open.
- Leg er een dikke plak of enkele dunnere plakken ham in
- Bestrooi deze met de kaas en klap de kip weer dicht
- Zet vast met een tandenstoker
-
- Haal de kipfilets door een eierbad waaraan u wat zout en peper of uw favoriete kruidenmix heeft toegevoegd
- Paneer ze in een mengsel van ¼ havermoutvlokken en ¾ paneermeel
- Verwarm de oven voor op 220 C°
-
Bereiding:
- Braad de kipfilet snel aan op hoog vuur in een braadpan of cocotte, in een mengsel van half boter en half olie
- Zodra ze goudbruin haalt u ze uit de pan, doet u ze in een niet te hoge braadslee en zet u ze in de oven
- Hier garen ze 20-25 minuten, afhankelijk van de dikte
- Neem de filets uit de oven, verwijder de tandenstokers en snij er dikke plakken van
-
Serveertip:
- Leg deze op de borden. Monteer de saus met een klontje boter en garneer er de kipfilets mee af
- Cordon bleu is vrij delicaat eten. Een simpele garnituur is daarom het beste: mooie gestoofde groentetjes, een jonge gestoomde aardappel, dat soort zaken.
-
Wijntip:
Rood? Beaujolais! Wit? Meursault of Touraine!