Marchand-de-vin-saus

Sauce marchand de vin
pinit

Sauce marchand de vin

Marchand-de-vin-saus

Cook Time 20 min Rest Time 30 min Total Time 50 minuten
Servings: 6

Description

Ideaal gezelschap voor allerlei rood vlees, zoals tournedos, entrecote, rib-eye, roastbeef (rosbief) en dergelijke. Marchand-de-vinsaus (Fr. ‘Saus van de wijnkoopman’) is een simpele, maar oh zo lekkere combinatie van sjalotten en rode wijn.

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    Snij de boter in blokjes en leg deze in de koelkast om hard te worden.

    • Hak de sjalotten ragfijn
    • Verwarm de boter in een cocotte of andere pan met dikke bodem
    • Voeg de sjalot toe en verwarm deze tot hij glazig wordt maar nog niet begint te kleuren (glaceren)
    • Demi-glace (klik voor recept) toevoegen en even latten sudderen
    • Afblussen met de wijn (deglaceren), laurier en tijm toevoegen en laten indampen (reduceren) tot ongeveer 3/4
    • Zout en peper op smaak
    • Zeven
    • Nu de ijskoude klontjes boter stuk voor stuk toevoegen (monteren) en de saus mooi liëren met een garde
    • Blijven kloppen tot het geheel mooi glad is
    • Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?