Macreuse à braiser façon Hollandaise
Laat het op kamertemperatuur komen (chambreren).
Kruid het vlees met peper en zout of met uw favoriete vleeskruidenmix.
Doe een flinke lik boter in een braadpan op hoog vuur.
Wanneer de boter bruint kan het vlees aan een kant worden dichtgeschroeid en...
...daarna aan de andere kant. Gaar hoeft het vlees niet te worden. Het gaat om het bruine korstje.
Haal het vlees nu uit de pan en leg het apart.
Snij de uien in halve ringen en voeg ze toe aan de braadboter.
Stoof de uien op matig vuur tot ze glazig worden (glaceren).
Voeg de laurier en de kruidnagelen toe. Vermeng goed en blijf af en toe omscheppen.
Nu mag de azijn erbij.
Wij hebben het geheel overgebracht naar een tweede, kleinere braadpan.
Het vlees kan op het uienmengsel.
De bouillon (klik voor recept) erbij…
… tot alles driekwart onder staat.
Deksel op de pan en aan de kook brengen.
4 uur in de oven op 160 °C (half zo lang als u met sukadelappen bent gestart). Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!