Spareribs in CocaCola
Simpel receptje uit de USA
Spareribs in CocaCola
Ingrediënten
Vlees:
Keukengerei:
Instructies
-
- Smeer de spareribs in met uw favoriete BBQ-saus
- Pak ze in huishoudfolie
- Laat 24 uur marineren in de koelkast
- Zet de spulletjes voor het stoofvocht klaar
-
Meng alle vloeistoffen en het chilipoeder.
-
- Pak de spareribs uit
- Leg ze in een ovenschaal of bakblik
- Voeg een paar in kwarten gesneden uien toe
- Voeg de tenen knoflook (ongepeld) toe
-
Giet de vloeistof er overheen tot ze...
-
...vrijwel onderstaan
-
- Bedek met aluminiumfolie
- Zorg voor een (hout)oven op 160℃
- Plaats een zwaar deksel op de ovenschaal om deze goed af te sluiten
- Gaar 2 uurtjes tot het vlees mooi van de botten loslaat
-
- Stook de laatste 15 minuten de oven goed op
- Verwijder het deksel en de aluminiumfolie
- Zo krijgen de spareribs een krokant laagje en een mooi kleurtje
-
- Haal de spareribs uit de ovenschotel
- Zeef het overgebleven stoofvocht door een zeef op in een sauspannetje
- Zet het pannetje op het vuur en reduceer het vocht tot een mooie stroperige saus ontstaat
- controleer op zout en breng verder op smaak indien nodig
-
Verdeel de saus goed over de spareribs en serveer.
-
Lekker met home fries en coleslaw (zie recepten).