Siu Mai

pinit

Dim sum met varkensgehakt

Siu Mai

Difficulty: Gevorderd Prep Time 30 min Cook Time 12 min Total Time 42 minuten

Description

Recept uit de Chinese keuken

Officieel geschreven heten ze shāomài. In het chinees 燒賣 of, vereenvoudigd, 烧卖. Het is een met een varkensvleesmengsel gevuld meelzakje, uit de familie van de dim sum. Heel in de verte heeft het iets weg van ravioli. Heerlijk en zeer verfijnd van smaak en niet echt heel moeilijk om te maken. Naar mate de ervaring vordert zullen uw siu mai steeds beter lukken. Het maken is een heel leuk tijdverdrijf, dat staat vast. En dat uw eigengemaakte lekkerder zijn dan die van de afhaalchinees, dat kan ik u garanderen.

Andere leuke dim-sum? Natuurlijk! Har gou! Klik hier voor het recept

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor 32 stuks:

Voor het deeg (er zijn ook wontonvelletjes in de handel verkrijgbaar):

Voor de vulling:

Keukengerei:

Instructies

    • Draai gehakt van het vlees (klik voor advies)
    • Hak en rasp alle andere ingrediënten
    • Kneed alles goed door elkaar
    • Breng op smaak en zet een paar uur in de koelkast. Zo trekken de smaken goed oor elkaar heen.
    • Voeg de bestanddelen van het deeg bij elkaar en kneed met de hand of in een keukenmachine tot een egaal deeg ontstaat
    • Laat het deeg 15 minuten rusten en rol het daarna uit tot een cilinder van 2-3 cm dikte. Snij er een plakje af
    • Maak 32 kleine balletjes van het gehaktmengsel
  1. Bestuif de werkbank met meel en…

  2. …rol het plakje met een deegroller…

  3. …flinterdun uit tot een rondje.

  4. vul het met een propje vulling…

  5. ..vouw de zijkanten langzaam naar elkaar toe tot…

     
  6. …een buideltje ontstaat. U kunt ervoor kiezen het buideltje aan de bovenkant iets open te laten…

  7. …of volledig te sluiten door een draai te geven aan de bovenkant.

  8. Zet de dim-sum in een stoommandje.

  9. Herhaal tot alles op is.

  10. Bereiding:
    Stoom de siu-mai in ongeveer 10-15 minuten gaar in een bamboe stoommandje

  11. Serveertip:
    Serveer apart als voorgerecht, samen met andere dimsum (zie recept voor har-gou), of, als hoofdgerecht, met wat mie en eventueel wat fu-zhu (klik hier voor het recept).

Keywords: dim sum, har gou, fu zhu, oosters

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?