Short ribs uit de houtoven

pinit

Toprecept!

Short ribs uit de houtoven

Difficulty: Beginner Prep Time 50 min Cook Time 10 min Rest Time 5 uur Total Time 6 uren
Servings: 10

Description

In Nederland zijn beef ribs minder populair dan varkensribben. Maar ze zijn in opkomst! Ze hebben wat meer aandacht nodig om het vlees mooi mals te krijgen, maar als als dat dan is gelukt....hmmm! Het vlees is echt draadjesvlees dus slow cooking is het geheim. Basting, basting, basting en langzaam langzaam langzaam.

Short ribs
Short ribs

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Vlees:

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    Zorg voor een (hout)oven op 300℃.

    Ready to go?
    • Maak de ribben schoon door alle vliezen te verwijderen met een uitbeenmes
    • Smeer de ribben in met het zout
    • Flink wat van uw favoriete wet rub erop
    • Uitsmeren met een penseel
  2. Naar keuze nog wat knoflook uit de pers en daarna insmeren met olijfolie.

    • Inpakken in huishoudfolie
    • minstens 5 uur laten marineren in de koelkast
    • Haal het vlees uit de folie
    • Leg in een bakblik
    • Zet in de oven met goed wat open vuur. Op de afbeelding ziet u varkensspareribs maar het idee is hetzelfde.
    • Braad de ribben rondom even goed aan
    • Haal het vlees uit de oven en laat rusten
    • Doof het vuur, breng de oven terug naar 150 graden
    • Giet een glas water in het bakblik en bedek het bakblik met aluminiumfolie
    • Zet terug in de oven met een zwaar deksel erop om zoveel mogelijk verdamping tegen te gaan
    • Laat 4-5 uur garen. Controleer af en toe of u nog genoeg vocht heeft en arroseer van tijd tot tijd
  3. Verwijder uit de oven en doe uw "cadeautje" open...heerlijk botermals draadjesvlees met een weergaloze smaak, aan het bot.

    • Trancheer aan tafel op 1 bot per persoon
    • Server met wat gestoofde ovengroenten
    • U kunt eventueel van de bakresten en het bakvocht een mooie jus maken
    • Ook lekker met home fries en coleslaw (zie recepten).
Keywords: ribs, beef, tuinkeuken, buitenkeuken, houtoven

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?