Scandinavische aardappelsalade
Skandinavisk potatissallad
Scandinavische aardappelsalade
Description
Een Noordelijk alternatief of Kartoffelsalat
Een heel simpel receptje voor het maken van een aardappelsalade op zijn Scandinavisch: een tikkeltje zuurder, een tikkeltje subtieler, een tikkeltje interessanter van smaak dan Kartoffelsalat en daarom beter te combineren bij “zachtere” smaken, zoals bijvoorbeeld gravad lax.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
KOKEN
Kies een stevige aardappel. Kook de aardappels in de schil tot beetgaar. Niet te zacht dus.
-
Bereiding:
AFKOELEN EN SCHILLEN
Laat de aardappels afkoelen en schil ze voorzichtig.
-
SNIJDEN
Snij de aardappels in schijfjes van een halve centimeter.
-
KOMIJN
Doe de schijfjes in een kom en besprenkel met de komijnzaadjes.
-
AZIJN
Vervolgens enkele druppels azijn. Wij hebben lindebloesemhoningazijn gebruikt maar een andere azijn met een lichte kleur kan ook. Donkere azijn verkleurt het gerecht, dat willen we niet.
-
OLIE
Scheutje olie erbij.
-
SOUR CREAM
Sour cream, 4 eetlepels. Crème fraîche, smetana of zure room kan ook.
-
SPATELEN
Spatel heel voorzichtig door elkaar met een zachte spatel. Breng op smaak met wat zout. Klaar!
-
SERVEERTIP
Heerlijk met gravad lax. Klik hier voor het recept.
-
WIJNTIP
Tja. Een Akvavit is natuurlijk altijd op zijn plaats.