Khiar bi labane

Een lekkere, frisse salade die goed meedoet in een traditionele Levantijnse meze. Het zure van de labneh en het frisse van de munt geven een bijzondere combinatie. Zout speelt een belangrijke rol in het balanceren van deze twee smaken, maar overdrijf het niet.
pinit

Khiar bi labane

Difficulty: Beginner Prep Time 12 min Total Time 12 minuten
Servings: 8

Description

Dat is nog eens tafelen!

Een lekkere, frisse salade die goed meedoet in een traditionele Levantijnse meze. Het zure van de labneh en het frisse van de munt geven een bijzondere combinatie. Zout speelt een belangrijke rol in het balanceren van deze twee smaken, maar overdrijf het niet. Meze, mezze, mazze of mezeh zijn…liflafjes (laten ze ons niet horen). Het is een samenstelling van gerechtjes, net als Russische zakoeski, Italiaanse antipasti, een Indonesische rijsttafel en Spaanse tapas. Tot zover – niks aan de hand. Maar nu… deze samenstellingen heten in Iran, alle landen van het vroegere Ottomaanse rijk en Noord-Afrika meze, mazze of een variant daarvan en bestaan uit ALLERLEI verschillende gerechtjes. Het is eigenlijk maar net wat je aan ingrediënten hebt. 

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Snij de komkommer met schil en al in vrij grove stukjes. Doe wat grof zout in een vijzel, voeg het schoongemaakte teentje knoflook toe en plet het geheel. Voeg wat later ook de munt doe en maak een mooi samenhangend mengsel. Het hoeft geen puree te worden. Doe over in een kom en voeg de labneh of yoghurt toe. Blijf roeren tot een vrij gladde massa ontstaat. Maak met deze massa de komkommer aan. Klaar!

Keywords: meze, labane, antep, peynir, haloumi, humus, kebab, beyaz, ganoush, toum, hayadari,

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?