Print opties

Salade scampi’s, grapefruit en kapucijners

Salade scampis, pamplemousse et pois rovejas

Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 10 min Total Time: 10 minuten
Servings 6
Beschrijving

Recept met een ster

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 700 grammen gamba's
  • zwart zout (naar behoeven)
  • 2 rode grafefruits
  • paar toefjes peterselie
  • 1 cactusvijg
  • paar blaadjes bladsla (gemengd, zonder ui)
  • 8 blaadjes witlof
  • 8 kwarteleieren
  • 3 eetlepels mayonaise (zie recept)
  • 2 eetlepels stemgembersiroop
  • 3 blaadjes salie (vers)
  • 1 eetlepels witte wijn
  • witte peper (naar smaak)
  • 80 milliliters room
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • paar blaadjes citroenmelisse
Instructies
    • Maak een mooie mayonaise (klik voor recept)
    • Dop de kapucijners en kook ze met de salieblaadjes  in 9 minuten beetgaar
    • Giet ze af en laat ze afkoelen
    • Maak een dressing met de mayonaise, de room, de wijn, de mosterd en de gembersiroop
    • Snij de buitenste schil van de grapefruit en het witte gedeelte volledig weg, zodat het vruchtvlees zichtbaar is
    • Snij de partjes van de grapefruit los van de velletjes
    • Verwijder de pitjes uit de kale partjes
    • Vermeng de kapucijners, de grapefruit en de scampi’s
    • Maak op de borden een bedje van gemengde sla
    • Drappeer daar het scampimengsel overheen
    • Garneer af met een gekookt kwarteleitje, een partje cactusvijg, wat peterselie en wat citroenmelisse.
    • Hier en daar een vlokje zwart zout staat leuk
    • Serveer de dressing apart
Keywords: crevettes, shrimp, avocado

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!