Print opties

Runderrollade uit de houtoven

Roulade de bœuf grillée au four à bois

Cuisine
Courses
Difficulty Gevorderd
Tijd
Prep Time: 25 min Cook Time: 1 uur Total Time: 1 uur 25 minuten
Servings 4
Beschrijving

Runderrollade. De slager op de hoek maakt het in twee soorten – mager en doorregen. De magere variant wordt meestal vervaardigd van runderdeksel:

[caption id="attachment_3655" align="aligncenter" width="747"]Runderdeksel Runderdeksel[/caption]

De wat vettere variant wordt regelmatig gesneden uit de borst, waar ook de brisket en klapstuk uit wordt gesneden. Wij gaan vandaag voor de magere variant.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten
  • 1 kilogram runderdeksel
  • olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)
  • Keukengerei:
  • Kernthermometer
  • Houtoven
  • Rolladetouw
Instructies
  1. VOORBEREIDING

    • Stook de houtoven op tot 200 graden
    • Breng het vlees op kamertemperatuur (chambreren)
    • Kruid de runderdeksel naar smaak
    • Wrijf hem in met wat olijfolie
    • Bind het vlees met rolladetouw. Hulp nodig? Klik hier!
    • Leg de rollade op een bakblik 
    • Plaats het bakblik in de oven
    • Laat de rollade tegen open vuur aanbraden
    • Verwijder nu het open vuur en sluit te oven om een temperatuur te behouden tussen 180-200 graden
    • Gaar de rollade in ongeveer 1 uur per kilo vlees tot een kerntemperatuur van 50-55 graden. Klaar!
    • Haal de rollade uit de oven en pak hem in zilverpapier
    • Laat 10 minuten rusten
  2. Trancheer en serveer. U kunt van het braadvocht eventueel een mooie jus maken: opvangen-aan de kook brengen- deglaceren met rode wijn-reduceren-monteren met boter-passeren

  3. Lekker met haricots verts en home fries

Keywords: deksel, rollade, roulade

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!