Rollade van varkensnek of procureur
Helemaal zelf maken - from scratch
Roulade de cou de porc à l’Hollandaise
Rollade van varkensnek of procureur
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooi stuk varkensvlees. Een varkensnek, ook wel procureur, is wat we zoeken: niet al te duur en vol van smaak.
-
Knoop een rollade van het vlees zoals aangegeven in deze instructie
-
- Kruid het vlees met peper en zout, of uw eigen kruidenmengsel
- Wrijf de buitenkant van de rollade eventueel nog in met wat fijn Dijonmosterd voor een extra fijne smaak
-
- Zet een stevig bakblik of braadslee op het fornuis
- Laat hierin de geklaarde boter goed heet worden
- Rol de rollade rondom in de bruisende boter tot deze mooi kleurt
-
- Zet het bakblik vervolgens midden in de oven. Houd de eerste 30 minuten de temperatuur op 160° C
- Verminder daarna naar 120° C en laat de rollade mooi garen (ongeveer een uurtje) tot een binnentemperatuur van 60-65° C is bereikt
- Laat de rollade minstens vijf minuten rusten (rijpen) voor u hem aansnijdt.
-
SERVEERTIP
Deze rollade is zowel in dikke schijven als in dunne plakjes erg lekker. Ook presenteert hij in beide gevallen mooi. Blus het bakvocht af met water en eventueel een scheutje witte wijn en serveer deze jus bij het vlees, gefilterd door een zeefje. Trancheren aan tafel heeft natuurlijk de voorkeur, welke tafelgast is daar nou niet gek op?
-
WIJNTIP
Een mooie jonge rode wijn met een stevig boeket past hier goed bij.