Roulade de filet de porc, sauce citron
Een prachtig receptje uit de Franse keuken.
Dit is echt het proberen waard. Wie kent dat nou, de combinatie van varkensvlees en citroen. En toch pakt dat zalig uit. Dit recept is het bewijs. Een lekkere varkensfiletrollade en dit recept – een goddelijke combinatie!
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Nou, eerst maar eens naar de slager voor een mooi stuk varkensvlees. Een varkensfilet (zie afbeelding) is bijvoorbeeld een goed idee - niet al te duur en vol van smaak. Varkensnek (procureur) kan in principe ook maar dan wordt het gerecht wel wat machtiger (vetter).
Als garnituur kunt u het beste in de Franse stijl blijven: probeer eens een salade van cherrytomaten met verse koriander en balsamico, en, in plaats van de eeuwige aardappel, een warme, hartige griesmeel met rozijnen (ja, u hoort het goed! Klik voor het recept).
Een rode Anjou, een rode Bourgueil of een rode Côtes de Provence. Heerlijk…
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!